ζαβολέας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Γιώργος Ζαβολέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970, αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, είναι παντρεμένος με την Πέγκυ Παπαδοπούλου και έχει δύο παιδιά.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1993), κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από τα Πανεπιστήμια Bristol (Εμπορικό Δίκαιο) και Αθήνας (Ποινικό δίκαιο).

Νομικός τρίτης γενιάς, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δ.Σ.Α. από το 1995.  Έκτοτε ασκεί αδιαλείπτως δικηγορία, μαχόμενη και έμμισθη. Έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε υποθέσεις οικονομικού ποινικού, διοικητικού (κεφαλαιαγορά) και αστικού δικαίου καθώς και στον χειρισμό σημαντικών νομικών έργων, ασκεί δε συμβουλευτική δικηγορία σε εμπορικές επιχειρήσεις, ελληνικές και αλλοδαπές. Είναι νομικός σύμβουλος στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων – ΝΠΔΔ, ενώ κατά το παρελθόν διατέλεσε νομικός σύμβουλος διοίκησης κατά την αποκρατικοποίηση του Ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, έμμισθος δικηγόρος και εξωτερικός συνεργάτης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς – ΝΠΔΔ.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Ασχολείται συστηματικά με τον αθλητισμό.

Ο συστηματικός αφανισμός του δικηγορικού λειτουργήματος, τον οποίο στοχοποιημένα και σταθερά βιώνουμε, τον ώθησε στην ενεργό ανάμιξη στα κοινά του κλάδου μας, αξιώνοντας δυναμικά και μεθοδικά, με επιμονή και συνέπεια, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας μας και την αποκατάσταση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας.